Profil:
Big Cheese Studio SABIG CHEESE STUDIO SA (12/2025) Wniosek akcjonariusza o umieszczenie dodatkowych punktów w porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia zwołanego na dzień 26 czerwca 2025 roku
Raport bieżący z plikiem 12/2025
Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje biece i okresowe
Zarząd Big Cheese Studio S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 11/2025 z dnia 30 maja 2025 roku, dotyczącego ogłoszenia o zwołaniu na dzień 26 czerwca 2025 roku Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki ("ZWZ"), informuje, że w dniu 5 czerwca 2025 roku otrzymał wniosek od akcjonariusza Spółki JB Fundacja Rodzinna, działającego na podstawie art. 401 § 1 Kodeksu spółek handlowych, posiadającego ponad 1/20 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, zawierający żądanie w przedmiocie umieszczenia w porządku obrad ZWZ punktów dotyczących:
1) podjęcia uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej Spółki,
2) podjęcia uchwały w sprawie ustalenia nowych zasad i wysokości wynagradzania Członków Rady Nadzorczej Spółki.
W wyniku złożonego przez akcjonariusza wniosku, Zarząd Spółki, działając na podstawie art. 401 § 2 Kodeksu spółek handlowych, dokonał zmiany porządku obrad ZWZ, polegającej na wprowadzeniu ww. punktów do porządku obrad i opatrzeniu ich, odpowiednio, numerami 13 i 14, podczas gdy dotychczasowe punkty 13 i 14 otrzymały, odpowiednio, numery 15 i 16.
W konsekwencji uzupełniony zgodnie z żądaniem akcjonariusza porządek obrad ZWZ przedstawia się następująco:
1. Otwarcie obrad Walnego Zgromadzenia.
2. Wybór Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia.
3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do powzięcia uchwał.
4. Uchylenie tajności głosowania przy wyborze Komisji Skrutacyjnej, wybór Komisji Skrutacyjnej.
5. Przyjęcie porządku obrad Walnego Zgromadzenia.
6. Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy zakończony dnia 31 grudnia 2024 roku.
7. Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania Zarządu z działalności Big Cheese Studio S.A. za okres od 1 stycznia 2024 roku do 31 grudnia 2024 roku.
8. Rozpatrzenie i zatwierdzenie sprawozdania Rady Nadzorczej Big Cheese Studio S.A. z działalności w 2024 roku.
9. Podjęcie uchwały w sprawie przeznaczenia zysku netto za rok obrotowy 2024.
10. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia absolutorium poszczególnym Członkom Zarządu Spółki z wykonania obowiązków w 2024 roku.
11. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia absolutorium poszczególnym Członkom Rady Nadzorczej Spółki z wykonania obowiązków w 2024 roku.
12. Przeprowadzenie dyskusji w sprawie sprawozdania o wynagrodzeniach Członków Zarządu i Członków Rady Nadzorczej Big Cheese Studio S.A. za 2024 rok.
13. Podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej.
14. Podjęcie uchwały w sprawie ustalenia nowych zasad i wysokości wynagradzania Członków Rady Nadzorczej Spółki.
15. Wolne wnioski.
16. Zamknięcie obrad.
W załączeniu niniejszego raportu Zarząd Spółki przekazuje wniosek akcjonariusza oraz zgłoszone przez akcjonariusza projekty uchwał, jak również zaktualizowaną - stosownie do żądania akcjonariusza - treść ogłoszenia o zwołaniu ZWZ, projekty uchwał ZWZ (w tym uwzględniające zmieniony przez Zarząd Spółki projekt uchwały w sprawie przyjęcia porządku obrad ZWZ oraz dodane projekty uchwał zgłoszonych przez akcjonariusza wnioskodawcę). Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, że zaktualizowany formularz do wykonywania głosu na ZWZ przez pełnomocnika dostępny jest na stronie internetowej Spółki https://bigcheesestudio.com w zakładce Dla inwestorów/Walne zgromadzenia.
Szczegółowa podstawa prawna:
- § 19 ust. 1 pkt 3 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim
Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
[English version below]
More information on page: http://biznes.pap.pl/en/reports/espi/all,0,0,0,1