Profil:
FOODHUB SAFOODHUB SA (36/2025) Otrzymanie wstępnych warunków finansowania od Agencji Rozwoju Przemysłu S.A. na kwotę 30 mln PLN
Raport bieżący 36/2025
Zarząd FoodHub S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 7 października 2025 r. otrzymał wstępne warunki finasowania od Agencji Rozwoju Przemysłu S.A. (Wstępne Warunki).
Zgodnie ze Wstępnymi Warunkami Emitent może pozyskać łącznie kwotę 30 mln PLN w formie pożyczki, z przeznaczeniem na:
- finansowanie bieżącej działalności gospodarczej Emitenta,
- zasilenie kapitałem obrotowym spółki Kwidzyn S.A. z siedzibą w Kwidzyniu (Kwidzyn) do kwoty 10 mln PLN,
- zasilenie kapitałem obrotowym spółki Mitmar sp. z o.o. z siedzibą w Głownie (Mitmar) do kwoty 10 mln PLN.
Pozyskanie finansowania jest związane z realizacją kamieni milowych wynikających z aneksu do umowy kredytu konsorcjalnego z dnia 21 września 2017 r. zawartej pomiędzy Emitentem, Kwidzyn i Mitmar jako kredytobiorcami (Kredytobiorcy) oraz Crop Serwis Kwidzyn Sp. z o.o. jako poręczycielem a Powszechną Kasą Oszczędności Bank Polski S.A., Credit Agricole Bank Polska S.A. oraz Bankiem Gospodarstwa Krajowego jako kredytodawcami (Kredytodawcy, Umowa Kredytu, raport bieżący nr 18/2017), o których Emitent informował raportem bieżącym 31/2025.
Finansowanie może zostać udzielone na okres do 24 miesięcy z maksymalnie 12 miesięczną karencją na spłatę kapitału.
Wstępne Warunki nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego i nie stanowią zobowiązania Agencji Rozwoju Przemysłu S.A. do udzielenia finansowania. Wstępne Warunki zawierają podstawowe elementy biznesowe rozważanej transakcji. Złożenie przez Agencję Rozwoju Przemysłu S.A oferty wiążącej będzie możliwe po:
(1) przeprowadzeniu pełnej analizy ekonomiczno-finansowej Emitenta oraz planowanej transakcji,
(2) uzyskaniu stosownych zgód korporacyjnych przez Agencję Rozwoju Przemysłu S.A.,
(3) zawarciu przez strony satysfakcjonującej dokumentacji prawnej.
Emitent poinformuje w odrębnym raporcie bieżącym o dalszych etapach postępowania z Agencją Rozwoju Przemysłu S.A.
Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
[English version below]
More information on page: http://biznes.pap.pl/en/reports/espi/all,0,0,0,1